Това съобщи самият Терзиев в профила си във Facebook. Кметът посочи,

...
Това съобщи самият Терзиев в профила си във Facebook. Кметът посочи,
Коментари Харесай

Терзиев иска одит на Центъра за градска мобилност

Това заяви самият Терзиев в профила си във Фейсбук.

 

Кметът уточни, че е значимо Следствен отдел към окръжна прокуратура да има изясненост за положението на общинското сдружение, с цел да увеличи успеваемостта.

 

" Разходите за градския превоз са основна част от бюджета на Общината. Половин милиард лв., или една пета от парите на София, отиват за превоз. Ето за какво за софиянци е значимо да има цялостна бистрота, предвидимост и успеваемост в това направление. Над половината от бюджета на ЦГМ е от общинския и държавния бюджет. Обещахме цялостна бистрота на дейностите на Общината. Заради държавното финансиране изискуем бистрота и на данъкоплатците в цялата страна ", уточни кметът.

Обект на инспекцията ще бъдат: осъществяване на процедури за възлагане на публични поръчки, контракти, документи по тяхното осъществяване и заплащания, информации от счетоводни регистри, тримесечни и годишни доклади за осъществяването на Бизнес-плана на Дружеството, Годишен финансов доклад и отчет за активността, както и заверяването на Годишния финансов доклад на Дружеството от самостоятелен инспектор за интервала 01.01.2022 година – 31.12.2023 година, вътрешни правила и регламенти, документи, свързани с осъществяването и отчитане на транспортната задача, обявление и възнаграждение на локални налози и такси, наемни контракти, подписани от страна на управлението на ЦГМ ЕАД и други

 

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР